Dobry posiłek w szpitalu – posiłki 28.04.-11.05.2025
Zdjęcia posiłków
28.04.2025, poniedziałek
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Płatki jęczmienne na mleku 300 ml (MLE, GLU JĘCZ), Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE), Filet zapiekany drobiowy 60 g (MLE), Pomidor 80 g, Sałata zielona 20 g.
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6
+ drugie śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb Graham 100 g (GLU PSZ), Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt., Filet zapiekany drobiowy 60 g (MLE), Sałata zielona 20 g, Pomidor 80 g. Drugie śniadanie: jabłko 1 szt.
Obiad
Dieta podstawowa 1

Brokułowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (GLU PSZ, SEL), Surówka z marchwi i jabłka 100 g (MLE), Cukinia pieczona z olejem * 100 g ,Kompot owocowy* b/c 250 ml.
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6
+ podwieczorek

Brokułowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (GLU PSZ, SEL), Surówka z marchwi i jabłka b/c 100 g (MLE), Cukinia pieczona z olejem * 100 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml, Podwieczorek: Kefir 2% tł. 200 ml ( MLE).
29.04.2025, wtorek
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE), Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ), Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE), Szynka Premium konserwowa, wieprzowa, parzona z poł. kaw. mięsa 60 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, SEL, GOR, S02), Twaróg półtłusty 50 g (MLE), Sałata zielona 20 g, Ogórek kiszony 80 g.
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6
+ drugie śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb Graham 100 g (GLU PSZ), Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt. Szynka Premium konserwowa, wieprzowa, parzona z poł. kaw. mięsa 60 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, SEL, GOR, S02) Sałata zielona 20 g Ogórek kiszony 80 g. Drugie śniadanie: Jogurt naturalny 100g 1 szt. ( MLE).
Obiad
Dieta podstawowa 1

Pieczarkowa z ziemniakami (350 ml GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ), Bitka z szynki wieprzowej 90 g (GLU PSZ), Sos szpinakowy* 100 ml (GLU PSZ), Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g Dynia duszona z olejem* 100 g (GLU PSZ), Kompot owocowy* b/c 250 ml.
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6
+ podwieczorek

Pieczarkowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ), Szynka wieprzowa gotowana 90 g Sos szpinakowy* 100 ml (GLU PSZ) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g Dynia duszona z olejem* 100 g (GLU PSZ), Kompot owocowy* b/c 250 ml. Podwieczorek: Chleb Graham 60 g (GLU PSZ), Margaryna roślinna (80% tł.) 5 g (MLE), Twarożek 25 g (MLE), Pomidor 20 g.
30.04.2025, środa
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW), Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE), Ser żółty 60 g ( MLE), Sałata zielona 20 g ,Pomidor 80 g.
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6
+ drugie śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ), Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt Serek homo. naturalny 80 g (MLE), Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g. Drugie śniadanie jabłko 1 szt.
Obiad
Dieta podstawowa 1

Krem z soczewicy 350 ml (GLU PSZ, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 90 g ( GLU PSZ, JAJ), Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL), Ćwikła z chrzanem 100 g (MLE, S02), Ogórek kiszony z cebulką z olejem 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml.
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6
+ podwieczorek

Krem z soczewicy 350 ml (GLU PSZ, SEL), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 90 g (GLU PSZ, JAJ), Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL), Ćwikła z chrzanem b/c 100 g (MLE, S02), Ogórek kiszony z cebulką z olejem 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml. Podwieczorek :Sok pomidorowy 200 ml.
01.05.2025, czwartek
02.05.2025, piątek
05.05.2025, poniedziałek
06.05.2025, wtorek
07.05.2025, środa
08.05.2025, czwartek
09.05.2025, piątek