Dobry posiłek w szpitalu – posiłki 27.10.-09.11.2025
Zdjęcia posiłków
27.10.2025, poniedziałek
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Płatki pszenne na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,) Filet zapiekany drobiowy 60 g (MLE,) Pomidor ,Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7

Płatki pszenne na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 2 szt Filet zapiekany drobiowy 60 g (MLE,) Pomidor, Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Obiad Dieta podstawowa 1

Fasolowa z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, SEL,) Makaron (pełnoziarnisty) ze szpinakiem i serem żółtym * 250 g (GLU PSZ, MLE,) Sos bazyliowy* 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z selera i jabłka b/c () 100 g (MLE, SEL,) Surówka z kapusty czerwonej z olejem 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7
28.10.2025, wtorek
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,) Twarożek z koperkiem 80 g (MLE,) Pomidor 90 g Roszponka 10 g Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7

Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 2 szt Twarożek z koperkiem 80 g (MLE,) Roszponka 10 g Pomidor 90 g Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Obiad Dieta podstawowa 1

Ogórkowa z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Kasza gryczana 200 g Gulasz wołowy 150 g ( GLU PSZ,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 100 g Surówka z kapusty białej z olejem b/c () 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7
29.10.2025, środa
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,) Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 60 g Mix sałat 20 g Pomidor 80 g Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 2 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 60 g Pomidor 80 g Mix sałat 20 g Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Obiad Dieta podstawowa 1

Pieczarkowa z makaronem () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, S02,) Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g Pulpet drobiowy 90 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Surówka z marchwi i chrzanu () 100 g (MLE, S02,) Fasolka szparagowa z wody* 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7
30.10.2025, czwartek
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,) Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 30 g Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 80 g ( MLE,) Papryka świeża 80 g Sałata lodowa 20 g Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,).
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7

Płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 2 szt Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 80 g ( MLE,) Papryka świeża 80 g Sałata lodowa 20 g Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,).
Obiad Dieta podstawowa 1

Barszcz biały z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Fasolka po bretońsku 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR, ) Cukinia pieczona z olejem * 150 g Kompot owocowy* b/c 250 ml.
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7

Ziemniaczana () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami*() 350 g ( SEL, GLU JĘCZ, ) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Cukinia pieczona z olejem * 150 g Kompot owocowy* b/c 250 ml.
.
31.10.2025, piątek
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Kasza manna na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE, ) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,) Twarożek 40 g ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Miód (25g) 1 szt Jabłko 1 szt 1 szt
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7

Kasza manna na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE, ) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 2 szt Twarożek 50 g ( MLE,) Dżem 25 g 1 szt Jabłko 1 szt
Obiad Dieta podstawowa 1

Krem z zielonych warzyw *() 350 ml (SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g Ryba smażona (Dorsz) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, ) Surówka z kapusty czerwonej z olejem 100 g Bukiet jarzyn oprószany z olejem () 100 g (GLU PSZ, SEL,) Kompot owocowy* b/c 250 ml
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7

Krem z zielonych warzyw *() 350 ml (SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Dorsz) 90 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, ) Sos koperkowy () 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Surówka z kapusty czerwonej z olejem 100 g Bukiet jarzyn oprószany z olejem () 100 g (GLU PSZ, SEL,) Kompot owocowy* b/c 250 ml
03.11.2025, poniedziałek
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW, ) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,) Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 60 g Ogórek świeży 80 g Sałata zielona 20 g.
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6
+ drugie śniadanie.

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 60 g Ogórek świeży 80 g Sałata zielona 20 g. Drugie śniadanie: Chleb Graham 60 g ( GLU PSZ,) Margaryna roślinna (80% tł.) 5 g (MLE,) Twaróg półtłusty 25 g ( MLE,) Sałata zielona
Obiad
Dieta podstawowa 1

Kapuśniak z kapusty kiszonej () 350 ml (GLU PSZ, SEL, GOR, ) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Mus z jabłek () z/c 100 g Sos jogurtowo-truskawkowy* 100 g (MLE,) Kompot owocowy* b/c 250 ml
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6 + podwieczorek.
04.11.2025, wtorek
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Makaron drobny na mleku/p 300 ml (GLU PSZ, MLE,) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,) Necówka-wędlina średnio rozdrobniona, wp.,pieczona 60 g (GLU PSZ, może zawierać: JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, ) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,).
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6
+ drugie śniadanie.

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt Necówka-wędlina średnio rozdrobniona, wp.,pieczona 60 g (GLU PSZ, może zawierać: JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, ) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Drugie śniadanie: Podpłomyki b/c 20 g ( GLU PSZ, MLE, ).
Obiad
Dieta podstawowa 1

Grochowa z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, SEL,) Kasza gryczana 200 g Pieczeń rzymska wieprzowa 90 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos ziołowy () 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z rzepy, jabłka i marchewki () 100 g ( MLE,) Szpinak (liście) gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ,) Kompot owocowy* b/c 250 ml.
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6 + podwieczorek.

Grochowa z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, SEL,) Kasza gryczana 200 g Pieczeń rzymska wieprzowa 90 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos ziołowy () 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z rzepy, jabłka i marchewki () 100 g ( MLE,) Szpinak (liście) gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ,) Kompot owocowy* b/c 250 ml Podwieczorek : Kefir 2% tł 200 ml ( MLE,).
05.11.2025, środa
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Ryż na mleku 300 ml ( MLE,) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,) Serek homo o smaku wanilinowym 80 g ( MLE,) Jabłko 1 szt 1 szt Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,).
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6
+ drugie śniadanie.

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt Serek homo. naturalny 80 g (MLE,) Jabłko 1 szt Drugie śniadanie: Chleb Graham 60 g ( GLU PSZ,) Margaryna roślinna (80% tł.) 5 g (MLE,) Jajko gotowane kl M 0,5 szt (JAJ,) Sałata zielona 5 g.
Obiad
Dieta podstawowa 1

Krem z cukinii () 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Eskalopka z kurczaka 100 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, ) Fasolka szparagowa z wody* 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6 + podwieczorek.

Krem z cukinii () 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g Filet z kurczaka gotowany 90 g Sos bazyliowy () 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Fasolka szparagowa z wody* 100 g Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml. Podwieczorek:Jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE,)
06.11.2025,czwartek
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE,) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,) Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 60 g Sałata zielona 20 g Ogórek kiszony 80 g Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,).
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6
+ drugie śniadanie.

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 60 g Sałata zielona 20 g Ogórek kiszony 80 g. Drugie śniadanie:Kefir 2% tł 200 ml ( MLE,).
Obiad
Dieta podstawowa 1

Krem z cukinii () 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g Eskalopka z kurczaka 100 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, ) Fasolka szparagowa z wody* 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6 + podwieczorek.

Krem z cukinii () 350 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g Filet z kurczaka gotowany 90 g Sos bazyliowy () 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Fasolka szparagowa z wody* 100 g Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Podwieczorek: Jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE,)
07.11.2025, piątek
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,) Dżem 25 g 2 szt Śliwka szt 2 szt Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,).
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6
+ drugie śniadanie.

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt Twarożek 80 g ( MLE,) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Drugie śniadanie: Jabłko 1 szt.
Obiad
Dieta podstawowa 1

Kalafiorowa z ryżem () 350 ml (MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g Kotlet z ryby (Dorsz) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, ) Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 100 g Warzywa po grecku (bez cukru) () 200 g (GLU PSZ, SEL, ) Kompot owocowy* b/c 250 ml.
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6 + podwieczorek.

Kalafiorowa z ryżem () 350 ml (MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g Ryba pieczona (Dorsz) 90 g (RYB,) Sos jarzynowy () 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c () 100 g Warzywa po grecku (bez cukru) () 200 g (GLU PSZ, SEL, ) Kompot owocowy* b/c 250 m. Podwieczorek:Kisiel o smaku truskawkowym b/c 150 ml.
E-Rejestracja





