Dobry posiłek w szpitalu – posiłki 10.11.-23.11.2025
Zdjęcia posiłków
12.11.2025, środa
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW, ) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,) Ser żółty 60 g ( MLE,) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g.
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7

Płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW, ) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 2 szt Serek homo. naturalny 80 g (MLE,) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g.
Obiad Dieta podstawowa 1

Krem z soczewicy() 350 ml ( GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 90 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy () 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Ćwikła z chrzanem () 100 g (MLE, S02,) Buraczki podprawiane -drobno tarte (bez cukru) () 100 g ( GLU PSZ,) Kompot owocowy* b/c 250 ml
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7

Krem z soczewicy() 350 ml ( GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 90 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy () 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Ćwikła z chrzanem () 100 g (MLE, S02,) Buraczki podprawiane -drobno tarte (bez cukru) () 100 g ( GLU PSZ,) Kompot owocowy* b/c 250 m
13.11.2025, czwartek
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,) Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE,) Sałata zielona 20 g
Pomidor 80 g.
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7

Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 2 szt Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE,) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g.
Obiad Dieta podstawowa 1

Barszcz biały z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT,) Risotto (ryż brązowy) z mięsem wieprzowym i warzywami () 350 g (SEL,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Surówka z marchwi i selera () 150 g (MLE, SEL,) Kompot owocowy* b/c 250 ml
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7
14.11.2025, piątek
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Kasza manna na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE, ) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,) Twaróg półtłusty 50 g ( MLE,) Dżem 25 g 2 szt Jabłko 1 szt 1 szt.
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7

Kasza manna na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE, ) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 2 szt Twarożek 80 g ( MLE,) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g.
Obiad Dieta podstawowa 1

Dyniowa z makaronem () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g Ryba smażona (Dorsz) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, ) Surówka z kapusty czerwonej z olejem 100 g Warzywa po grecku (bez cukru) () 100 g (GLU PSZ, SEL, ) Kompot owocowy* b/c 250 ml.
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7

Dyniowa z makaronem () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g Pulpet z ryby (Dorsz) 90 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB, ) Sos koperkowy () 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Surówka z kapusty czerwonej z olejem 100 g Warzywa po grecku (bez cukru) () 100 g (GLU PSZ, SEL, ) Kompot owocowy* b/c 250 ml.
17.11.2025, poniedziałek
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE,) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,) Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 60 g Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,).
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6
+ drugie śniadanie.

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 60 g Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g. Drugie śniadanie:Wafle ryżowe 30 g.
Obiad
Dieta podstawowa 1

Barszcz ukraiński z ziemniakami () 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Mus z jabłek () z/c 100 g Sos budyniowy o smaku śmietankowym z/c 100 ml ( MLE,) Kompot owocowy* b/c 250 ml.
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6 + podwieczorek.

Barszcz czerwony z ziemniakami () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 200 g Mus z jabłek () b/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (MLE,) Kompot owocowy* b/c 250 ml Podwieczorek :Chleb mieszany pszenno-żytni 60 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Margaryna roślinna (80% tł.) 5 g (MLE,) Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 25 g Pomidor 20 g
18.11.2025, wtorek
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Płatki jęczmienne na mleku 300 ml (MLE, GLU JĘCZ, ) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,) Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 20 g Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6 + drugie śniadanie.

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Sałata zielona 20 g Papryka świeża 80 g Drugie śniadanie :Podpłomyki b/c 20 g ( GLU PSZ, MLE, )
Obiad
Dieta podstawowa 1

Jarzynowa z zacierką ()-podstawa 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g Pieczeń rzymska wieprzowa 90 g (GLU PSZ, JAJ,) Surówka wielowarzywna z olejem () 100 g (SEL,) Kompot owocowy* b/c 250 ml Marchew oprószana z olejem () 100 g (GLU PSZ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, )
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6 + podwieczorek.

Jarzynowa z zacierką ()-podstawa 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g Pieczeń rzymska wieprzowa 90 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 100 g ( SEL,) Kompot owocowy* b/c 250 ml Marchew oprószana z olejem () 100 g (GLU PSZ,). Podwieczorek:Chleb Graham 60 g ( GLU PSZ,) Margaryna roślinna (80% tł.) 5 g (MLE,) Twaróg półtłusty 25 g ( MLE,) Pomidor 20 g
19.11.2025, środa
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW, ) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,) Serek homo. naturalny 80 g (MLE,) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7

Płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW, ) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 2 szt Serek homo. naturalny 80 g (MLE,) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Obiad Dieta podstawowa 1

Kapuśniak z kapusty kiszonej () 350 ml (GLU PSZ, SEL, GOR, ) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ,) Filet z kurczaka pieczony 90 g (GLU PSZ,) Sos jarzynowy () 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z marchwi i jabłka b/c () 100 g (MLE,) Kompot owocowy* b/c 250 ml Cukinia pieczona z olejem * 100 g
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7
20.11.2025,czwartek
Śniadanie
Dieta podstawowa 1.

Kasza manna na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE, ) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,) Serek fromage naturalny 80g -Górski przysmak 0,5 szt ( MLE,) Filet zapiekany drobiowy 20 g (MLE,) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,).
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7.

Kasza manna na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE, ) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 2 szt Twarożek 80 g ( MLE,) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,).
Obiad Dieta podstawowa 1

Krem z zielonych warzyw () 350 ml (SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,) Sos boloński z mięsa wp () 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Surówka z selera i jabłka () 150 g (MLE, SEL,) Kompot owocowy* b/c 250 ml.
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7
21.11.2025, piątek
Śniadanie Dieta podstawowa 1

Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,) Dżem 25 g 2 szt Jabłko 1 szt 1 szt Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Serek homo. naturalny 50 g (MLE,)
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7.

Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 2 szt Serek homo. naturalny 50 g (MLE,) Dżem 25 g 1 szt Jabłko 1 szt 1 szt Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Obiad Dieta podstawowa 1

Krupnik jęczmienny () 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ, ) Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g Kotlet z ryby (Dorsz) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, ) Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Warzywa po grecku () 100 g (GLU PSZ, SEL,)
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7
E-Rejestracja





