Dobry posiłek w szpitalu – posiłki 26.05.-08.06.2025
Zdjęcia posiłków
26.05.2025, poniedziałek
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Płatki jęczmienne na mleku 300 ml (MLE, GLU JĘCZ,), Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,), Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,), Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,), Filet zapiekany drobiowy 60 g (MLE,), Pomidor 80 g, Sałata zielona 20 g.
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6
+ drugie śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,) Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt Filet zapiekany drobiowy 60 g (MLE,) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g. Drugie śniadanie: Jabłko 1szt.
Obiad
Dieta podstawowa 1

Brokułowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL,), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (GLU PSZ, SEL,), Surówka z selera i jabłka z olejem 100 g (SEL,), Cukinia pieczona z olejem * 100 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml.
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6
+ podwieczorek
27.05.2025, wtorek
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE,), Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,), Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,), Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,), Szynka Premium konserwowa, wieprzowa, parzona z poł. kaw. mięsa 60 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, SEL, GOR, S02,), Twaróg półtłusty 50 g (MLE,), Sałata zielona 20 g, Ogórek świeży 80 g.
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE,), Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,), Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,), Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 2 szt, Szynka Premium konserwowa, wieprzowa, parzona z poł. kaw. mięsa 60 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, SEL, GOR, S02,), Sałata zielona 20 g, Ogórek świeży 80 g.
Obiad
Dieta podstawowa 1

Pieczarkowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,), Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,), Bitka z szynki wieprzowej duszona 90 g (GLU PSZ,), Sos szpinakowy* 100 ml (GLU PSZ,), Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g, Dynia duszona z olejem* 100 g (GLU PSZ,), Kompot owocowy* b/c 250 ml.
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych 7
28.05.2025, środa
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW,), Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,), Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,), Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,), Ser żółty 60 g (MLE,), Sałata zielona 20 g, Pomidor 80 g.
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6
+ drugie śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,), Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,), Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt, Serek homo. naturalny 80 g (MLE,), Sałata zielona 20 g, Pomidor 80 g. Drugie śniadanie: Jabłko 1 szt.
Obiad
Dieta podstawowa 1

Krem z soczewicy 350 ml (GLU PSZ, SEL,), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 90 g (GLU PSZ, JAJ,), Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL,), Ćwikła z chrzanem 100 g (MLE, S02,), Ogórek kiszony z cebulką z olejem 100 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml.
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6
+ podwieczorek

Krem z soczewicy 350 ml (GLU PSZ, SEL,), Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 90 g (GLU PSZ, JAJ,), Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL,), Ćwikła z chrzanem b/c 100 g (MLE, S02,), Ogórek kiszony z cebulką z olejem 100 g, Kompot owocowy* b/c 250 ml. Podwieczorek: Sok pomidorowy 200 ml.
29.05.2025, czwartek
Śniadanie
Dieta podstawowa 1

Zacierka na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE,), Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,), Chleb mieszany pszenno-żytni 75 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,), Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,), Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE,), Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 80 g (MLE,), Sałata zielona 20 g, Pomidor 80 g.
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 6
+ drugie śniadanie
30.05.2025, piątek
02.06.2025, poniedziałek
03.06.2025, wtorek
04.06.2025, środa
05.05.2025, czwartek
06.06.2025, piątek